NLB banka raspisala konkurs za najbolje projekte organske proizvodnje

NLB banka raspisala konkurs za najbolje projekte organske proizvodnje

NLB banka Beograd objavila je početak osmog konkursa NLB Organic, u okviru kojeg će i ove godine nagraditi tri najbolja projekta novčanom nagradom u ukupnom iznosu od million i po dinara.

Konkurs je otvoren od 8. marta do 20. maja, a pravo učešća imaju individualni poljoprivredni proizvođači s registrovanim poljoprivrednim gazdinstvom, koji su sertifikovani ili u procesu sertifikacije za organsku proizvodnju, uključujući i proizvođače koji poseduju grupni sertifikat, odnosno ugovor s organizatorom proizvodnje.

Projekte treba dostaviti poštom, na adresu NLB banke Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 165v, s naznakom „Konkurs za najbolje projekte organske proizvodnje i prerade hrane“ ili elektronskim putem na adresu: organic@nlb.rs.

NLB banka će tri autora projekata koje stručna komisija u sastavu: prof. dr Snežana Oljača, dr Milan Adamović i Vladimir Čapić proceni najboljim nagraditi iznosom od po 500.000 dinara.

  • Poljoprivreda je jedan od ključnih segmenata u poslovnim aktivnostima NLB banke i mi joj posvećujemo veliku pažnju. Pored proizvoda i usluga iz svoje redovne ponude, povoljnog finansiranja u saradnji s Ministarstvom poljoprivrede i lokalnim samoupravama, okupili smo i tim stručnjaka – savetnika za poljoprivredu, koji dobro poznaju ovu oblast, njene specifičnosti i potrebe i koji su poljoprivrednicima na raspolaganju tamo gde oni žive i rade – na polju. I u domenu društveno odgovornog poslovanja, organska poljoprivreda zauzima značajno mesto, u onom njenom delu koji doprinosi održivom razvoju, zdravlju ljudi i očuvanju životne sredine. Zbog složenog procesa zasnivanja organske proizvodnje, pribavljanja odgovarajućih sertifikata i vrlo zahtevnog procesa proizvodnje, organskoj proizvodnji je neophodna podrška svih relevantnih institucija. Mi smo prepoznali tu potrebu, a interesovanje organskih proizvođača za naš konkurs raste iz godine u godinu, rekao je Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB banke Beograd.

Na NLB Organic konkursu, od 2012. godine, učestvovala su ukupno 354 projekta.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *