Milion dinara nagrade za najbolju organsku proizvodnju

Milion dinara nagrade za najbolju organsku proizvodnju

[vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_column_text]NLB banka Beograd četvrtu godinu za redom organizuje konkurs za izbor najboljeg projekta u oblasti organske proizvodnje i prerade hrane. Pravo da učestvuju na konkursu, koji će trajati do sredine avgusta, imaju individualni poljoprivredni proizvođači sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvom, a projekti moraju biti u skladu sa svim načelima sertifikovane organske proizvodnje i prerade hrane.

NLB banka Beograd od ove godine uvodi novu praksu i nagrađuje tri najbolja projekta iz oblasti organske proizvodnje i prerade hrane i za njihovu realizaciju opredelila je ukupno 1.400.000 dinara. Za autora najboljeg projekta, po mišljenju stručnog žirija, NLB banka Beograd je pripremila izuzetno vrednu nagradu – milion dinara, druga nagrada iznosi 300.000 i treća 100.000 dinara. NLB banka je trajno posvećena podršci i radu sa poljoprivredom. Konkurs koji svake godine okuplja sve veći broj organskih prozvođača hrane dokazuje da je organska proizvodnja i prerada hrane sve više rasprostranjena i prepoznata kao mogućnost za zaradu, ali i kao način i filozofija vođenja zdravog života.

Osim podrške kroz konkurs, NLB banka duži niz godina podržava poljoprivrednike i kroz učestvovanje u subvencionisanom programu kreditne podrške Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, kao i kroz kontinuirani razvoj proizvoda namenjenih poljoprivrednim proizvođačima koji su veoma značajni klijenti banke. Prema ugovoru potpisanom sa ministarstvom, nominalna kamatna stopa po kojoj se odobravati subvencionisani krediti poljoprivrednicima su od 4% za razvoj stočaskog fonda na teritoriji cele Srbije, odnosno od 6% za sve ostale poljoprivredne delatnosti kao i nabavku mehanizacije.

Najbolji projekti, po mišljenju konkursne komisije, biće nagrađeni:

  • Glavna nagrada – 1.000.000 dinara (od čega se 300.000 dinara isplaćuje odmah na tekući račun registrovanog poljoprivrednog gazdinstva u NLB banci, a ostatak od 700.000 dinara po priloženim fakturama vezanim za projekat)
  • Druga nagrada – 300.000 dinara(isplata na tekući račun u NLB banci)
  • Treća nagrada – 100.000 dinara(isplata na tekući račun u NLB banci)

Stručni žiri sastavljen je od stručnjaka iz oblasti organske proizvodnje i prerade hrane i predstavnika banke.

Da bi Vaš projekat ušao u razmatranje za nagrade, uslov je da bude potpuno u skladu sa svim načelima sertifikovane organske proizvodnje i prerade hrane.
Konkurs traje od 1. juna do 15. avgusta 2015. i na njemu mogu učestvovati svi poljoprivredni proizvođači koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo.

Projekat mora da sadrži sledeće elemente:

  • Kratak opis projekta (naziv i osnovni cilj projekta)
    • Detaljan opis aktivnosti na razvoju projekta, uz navođenje realnih potrebnih i dovoljnih uslova za realizaciju
    • Troškove realizacije projekta
    • Očekivani rezultati i vremenski okviri realizacije
    • Podatke o registrovanom poljoprivrednom gazdinstvu
    • Dokaz o sertifikaciji ili započetom procesu sertifikacije

Projekat se može predati:

  1. Elektronski putem na e-mail adresu: organic@nlb.rs
  2. Poštom na adresu:
    NLB banka a.d. Beograd
    Bulevar Mihaila Pupina 165v
    11070 Novi Beograd
    sa naznakom „Konkurs za najbolje projekte organske proizvodnje i prerade hrane“.

Rezultati konkursa biće objavljeni u okviru Organic Live Festivala u septembru 2015, a svi učesnici konkursa biće pismeno obavešteni o rezultatima.

NLB banka Beograd želi da pomogne i podrži ovaj značajan vid proizvodnje koji predstavlja budućnost poljoprivrede. Želimo da podstaknemo poljoprivrednike sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima da prošire svoja znanja u ovoj oblasti, da započnu ili prošire već postojeću proizvodnju i da javnost bolje upoznamo sa zdravijim načinom života.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_column_text]Izvor: Ekapija[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]