9. Forum o organskoj proizvodnji Selenča

9. Forum o organskoj proizvodnji Selenča

[vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_column_text]Centar za organsku proizvodnju organizuje 9. Forum o organskoj proizvodnji u okviru kojeg se organizuje i festival tradicionalne hrane organskog kvaliteta. Forum će se održati 25. septembra 2015. godine u Selenči.

Tema ovogodišnjeg Foruma je Plasman organskih proizvoda na domaćem i međunarodnom tržištu.

Forum se tradicionalno održava svake godine krajem septembra a cilj mu je promocija organske proizvodnje; promocija tradicionalnih manifestacija; promocija tradicionalnih prehrambenih proizvoda organskog kvaliteta; razmena aktuelnih informacija; edukacija; prezentacija proizvođača; uspostavnjalje saradnje sa inostranstvom.

Koncepcija ovogodišnjeg Foruma se sastoji iz tri segmenta:

∘ plenarni deo namenjen malim proizvođačima pod nazivom “Izazovi plasmana za male organske proizvođače” gde će članovi Centra predstaviti prednosti i probleme različitih kanala prodaje organski proizvoda u vidu sopstvenih iskustava.

∘ okrugli stol na temu “Kako povećati izvozni učinak organski proizvođača – podrška države – NAJBOLJI MODEL” gde će predstavnici velikih organski proizvođača u diskusiji sa predstavnicima institucija, uz učešće gostiju iz Slovačke, razmatrati najbolji model za podršku izvoznim aktivnostima od strane države.

∘ međunarodni poslovni susreti AgroOrganicB2B gde su osnovna ciljna grupa proizvođači, prerađivači i distributeri iz sektora organske proizvodnje, međutim događaj je otvoren i za povezane sektore poput: poljoprivredna mehanizacija, đubrivo i zaštita bilja, pakovanja, poljoprivreda kao izvor obnovljivih izvora energije, oprema za proizvodnju i preradu hrane, primenjene nauke i istraživanja, primena inovativnih tehnologija u poljoprivredi, itd.

Kroz navedeni koncept cilj nam je da pomognemo članovima da unaprede svoj prisustvo na tržištu u vidu prilagođavanja zahtevima tržišta, povećanja plasmana, diverzifikaciju kanala prodaje, pronalaženje poslovnih partnera u zemlji i inostranstvu, kao i intenziviranje komunikacije sa institucijama s ciljem bolje podrške izvoznim aktivnostima.

Organizatori žele da podstaknu poslovnu saradnju izraženu kroz veći obim razmene proizvoda sa inostranstvom, kroz povezivanje proizvodnje, zajedničkih ulaganja i nastupa na trećim tržištima i sl., ali i saradnju u oblasti razmene znanja i tehnologije i posebno u unapređenju konkurentnosti kroz zajedničko učešće u nacionalnim i evropskim programima i fondovima.

Učešće na događaju je besplatno.

Aktivnosti na Forumu se realizuju uz podršku osnivača i članova Centra, lokalnih, pokrajinskih i republičkih organa, kao i partnerskih organizacija: Evropske preduzetničke mreže, EkoRuralNet-a iz Hrvatske, Vojvođanskog klastera organske poljoprivrede i dr.

Forum će i ove godine, kao i svih prethodnih, biti medijski pokriven.

Više informacija o program biće dostupno do kraja meseca.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]