Milion nemačkih hektara pod eko proizvodnjom!

Milion nemačkih hektara pod eko proizvodnjom!

[vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_column_text]Nemačka je izvestila medije da je već milion hektara poljoprivrednih površina u toj zemlji pod organskom proizvodnjom. Analizirani podaci pokazali su da je nemački eko sektor nastavio da osnažuje poljoprivredno-prehrambenu industriju. „Idemo u pravom smeru„, rekao je nemački ministar poljoprivrede Kristijan Šmit.

„Ipak, ne nameravamo da stanemo već da nastavimo da radimo zajedno da bismo još više osnažili organski sektor u Nemačkoj „, naveo je on istakavši da je eko proizvodnja stub nemačke poljoprivrede. U maju je predstavljena i strategija „Organska poljoprivreda – gledajući napred„, koja se sprovodi u saradnji s institucijama i raznim organizacijama.

24.000 organskih poljoprivrednika

Značajno povećanje može se posmatrati na farmama koje prerađuju uvozne organske sirovine. Sa 1.020 operativnih farmi, to znači da ih je 11,48 % više nego prošle godine. Njih 2.527 bave se trgovačkom delatnošću, što je povećanje od 9,78 %. Broj farmi koje su fokusirane na prerađivanje je oko 3 % viši nego 2014. godine. U tom sektoru ima ukupno 8.477 farmi. Prošle godine je 1.047.633 hektara zemlje obrađivalo 23.398 organskih poljoprivrednika. To su podaci godišnjeg izveštaja FAO-a za 2014. godinu.

Podaci pokazuju da je udeo organskih farmi u ukupnom broju čak 8,2 %, dok je procenat zemljišta pod eko uzgojem 6,3 %. Organski sektor se lane sastojao od 35.927 proizvođača, prerađivača, uvoznika i trgovaca. Svi oni su pod striktnim EU regulativama o organskom uzgoju i kontrolisani su inspekcijskim proverama barem jedanput godišnje.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_column_text]Izvor: AgroKlub[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *