Međunarodni Dan seoskih žena, Bačka Palanka, 10. oktobar 2015.

Međunarodni Dan seoskih žena, Bačka Palanka, 10. oktobar 2015.

[vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_column_text]Ovim povodom na platou ispred zgrade opštine u Bačkoj Palanci biće održan 7. sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini. Učestvovaće 170 ženskih udruženja iz 41 opštine i grada Vojvodine. Svi oni će se predstaviti svojim autentičnim rukotvorinama, kolačima i proizvodima starih zanata koji čuvaju tradiciju i bogato kulturno nasleđe vojvođanskog višenacionalnog ambijenta. U okviru ovogodišnjeg Sajma ženska seoska udruženja predstaviće se kroz četiri tematske celine: Tkanje i rukotvorine, Starinski i tradicionalni kolači, Suveniri i Organska hrana.

mol_nc7rprPrateći program manifestacije obuhvatiće Izložbu fotoportreta seoskih žena u Vojvodini, video prezentaciju Otvorenih škola edukacije u oblasti organske proizvodnje, projekat uspešne žene graditeljke Jelene Filipović „Muzej na otvorenom – kuća Savića u Neštinu“, kao i kulturno-umetnički program, najavio je Zavod za ravnopravnost polova. Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini je prepoznatljiva manifestacija jedinstvenih zanatskih i umetničkih proizvoda seoskih žena u Vojvodini, koloritnih rukotvorina, kulinarskih i kolačarskih specijaliteta, organskog voća i povrća. Svake godine Sajam okupi više od 1500 seoskih žena iz Vojvodine. Rad sa seoskim ženama predstavlja jednu od vodećih i najvažnijih delatnosti Zavoda za ravnopravnost polova. Saradnjom sa preko 300 udruženja žena kroz edukativni i istraživački rad, informatičke obuke i obuke za unapređenje poslovnih veština, Zavod nastoji da doprinese poboljšanju položaja i kvaliteta svakodnevnog života žena u seoskim sredinama, a organizovanjem Sajma stvaralaštva seoskih žena da promoviše i poveća vidljivost ove društvene grupe, kao i njihove mnogobrojne doprinose očuvanju kulture i života seoskih zajednica Vojvodine.

7. sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini počeće u 11 sati i trajaće do 16 časova. Sajam je prodajnog karaktera. Ovu manifestaciju organizuju Zavod za ravnopravnost polova, Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova AP Vojvodine i opština Bačka Palanka, a povodom obeležavanja Međunarodnog dana seoskih žena (15. oktobar). Tako je nakon Novog Sada, Sombora, Inđije, Subotice, Kikinde i Apatina, Bačka Palanka sedmi grad domaćin manifestacije koja ima za cilj da predstavi ženski seoski aktivizam, izuzetne veštine i bogato stvaralaštvo žena sa sela, kao i njihovu spremnost i optimizam da revitalizuju selo, a Vojvodinu predstave kao mogući ekonomski, privredni i turistički potencijal.

O Sajmu stvaralaštva seoskih žena Vojvodine još informacija možete naći na ovom sajtu na adresi: http://www.utnv.org/vii-sajam-stvaralastva-seoskih-zena-u-vojvodini-backa-palanka-10-oktobar-2015/[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/2″][vc_single_image image=“1422″ alignment=“center“ border_color=“grey“ img_link_target=“_self“ img_size=“full“][/vc_column][vc_column width=“1/2″][vc_single_image image=“1423″ alignment=“center“ border_color=“grey“ img_link_target=“_self“ img_size=“full“][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_column_text]Izvor: UTNV[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *