Organsko juneće meso je „Bioproizvod godine“

Organsko juneće meso je „Bioproizvod godine“

[vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_column_text]U okviru Međunarodnog festivala organskih proizvoda Biofest, dodeljena su i prestižna priznanja. Za „Bioproizvod godine“ proglašeno je organsko juneće meso kompanije Global seed doo, a za „Bioproizvođača godine“ kompanija Univerexport za organsko ulje.

15. i 16. oktobra 2015. godine na Otvorenom univerzitetu u Subotici održan je  Međunarodni festival organskih proizvoda Biofest. Ovu manifestaciju po 11. put organizuje Udruženje Terras, koje ove godine obeležava četvrt veka od osnivanja. Od 1990. godine ovo nevladino i neprofitno udruženje građana radi na zaštiti, očuvanju i unapređenju životne sredine i zdravlja ljudi.

Biofest okuplja izlagače iz naše zemlje i inostranstva kao i mnogobrojne poljoprivredne proizvođače, predstavnike ministarstava zemalja u okruženju, preduzetnike, predstavnike civilnih organizacija, naučno-istraživačkih institucija, zdravstvenih, turističkih organizacija, prerađivače, distributere i potrošače organskih proizvoda.

Program ovogodišnjeg Biofesta činili su tradicionalna izložba organskih proizvoda, prezentacije i degustacije, kao i stručna predavanja i nekoliko panel diskusija. Na svečanom otvaranju dodeljena su i prestižna priznanja, gde je za „Bioproizvod godine“ proglašeno organsko juneće meso kompanije Global seed doo, Čurug. Organizovana je i međunarodna konferencija, sa akcentom na predstavljanje SEEON mreže, koju je Udruženje Terras nedavno formiralo u Berlinu sa još pet država. Mreža bi trebalo  da doprinese bržem razvoju organske proizvodnje u regionu, a udruženje se već 25 godina zalaže za povećanje površina pod organskom proizvodnjom.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_column_text]Izvor: GlobalSeed[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *