Nastavak saradnje sa Evropskom preduzetničkom mrežom

Nastavak saradnje sa Evropskom preduzetničkom mrežom

[vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_column_text]Evropska preduzetnička mreža (www.een.rs) na poslednjem sastanku ocenila skup AgroOrganicB2B kao veoma uspešan i zauzela stav da se nastavi saradnju sa Centrom za organsku proizvodnju iz Selenče na organizaciji Međunarodnih poslovnih susreta AgroOrganicB2B u Selenči.

Evropska mreža preduzetništva, kao najveća evropska mreža za poslovnu podršku, nudi raznoliku pomoć malim i srednjim preduzećima u Evropskoj uniji i šire. Jedna od najvažnijih usluga je podrška pri organizaciji međunarodnih susreta.

Prvi Međunarodni poslovni susreti AgroOrganicB2B održani su 25. septembra ove godine u organizaciji Centra za organsku proizvodnju Selenča, Evropske preduzetničke mreže i Vojvođanskog klastera organske poljoprivrede. Susreti su održani u okviru 9. Foruma o organskoj proizvodnji.

Međunarodni poslovni susreti su organizovani sa ciljem da dodatno pomognu preduzećima da lakše i brže dođu do domaćih i ino-partnera.

Želja organizatora je bila da podstaknu poslovnu saradnju izraženu kroz veći obim razmene proizvoda sa inostranstvom, kroz povezivanje proizvodnje, zajedničkih ulaganja i nastupa na trećim tržištima i sl., ali i saradnju u oblasti razmene znanja i tehnologije i posebno u unapređenju konkurentnosti kroz zajedničko učešće u nacionalnim i evropskim programima i fondovima.

Teme koje su bile pokrivene prvim susretima su: proizvodnja i trgovina organskom hranom i pićem; organska semena i sadni material; zaštitna sredstva u organskoj poljoprivredi; poljoprivredne mašine i oprema; ambalaža; obnovljive energije; proizvodna oprema; primenjena nauka i istraživanja; inovativne tehnologije u organskoj proizvodnji; partnerska saradnja na projektima finansiranim od strane EU.

Učešće na događaju je bilo besplatno.

Preko platforme http://agroorganicb2b.talkb2b.net/ učešće je prijavilo 79 poljoprivrednih gazdinstava, preduzeća, organizacija i institucija iz 8 zemalja koje su zatražile 155 sastanaka.

Na samom događaju registrovano je 104 realizovana sastanak. Na osnovu povratne informacije od učesnika zaključeno je da su susreti bili vrlo uspešni, te je većina procenila da ovakav događaj doprinosi razvoju poslovanja.

U želji da i 2. Međunarodni poslovni susreti AgroOrganicB2B budu jednako uspešni zakazujemo vam sledeći susret 30. septembra 2016. godine u Selenči.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_column_text]Izvor: OrganicCentar[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *