Projekat „Farm Inkubator organske proizvodnje“ – Selenča

Projekat „Farm Inkubator organske proizvodnje“ – Selenča

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Centar za organsku proizvodnju iz Selenče je 24.06.2015. godine, u svojim poslovnim prostorijama u Selenči, organizovao prezentaciju projekta pod nazivom ,,Razvoj inovativnih alata u svrhu razvoja organske proizvodnje u ruralnim mestima – Farm Inkubator organske proizvodnje“. Realizaciju projekta je podržala Ambasada Kraljevine Norveške.

Na prezentaciji su učestvovali brojni gosti iz zemlje i regiona, a prisutnima su se obratili predsednik udruženja COPS Jozef Gašparovski, direktor komapnije „GLOBAL SEED“ d.o.o. iz Čuruga Saša Vitošević, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Miloš Rajković, predsednik opštine Bač Dragan Stašević, kao i koordinator pomenutog projekta Biljana Viduka.

Prisutnima je pre svega ukazano na osnovni cilj projekta a to je podrška uspostavljanju inovativnih alata/mehanizama za razvoj organske proizvodnje u ruralnim mestima sa ciljem smanjenja stope nezaposlenosti. Takođe, predstavljen je Farm inkubator, gde su zainteresovani pojedinci dobili mogućnost da se bave organskom proizvodnjom, kroz obezbeđenu svu neophodnu infrastrukturu potrebnu za sticanje relevantnih praktičnih znanja koja su i primenili u samom inkubatoru. Predstavljene su aktivnosti i rezultati koje je Centar za organsku proizvodnju ostvario u prethodnih nekoliko godina kao i planirane aktivnosti koje Centar želi da realizuje u narednom periodu.

Po završetku prezentacije, prisutni su imali priliku da posete „Farm Inkubator organske proizvodnje“ u okviru Centra, koji je jedan od prvih Inkubatora ove vrste na području AP Vojvodine, kao i da se više upoznaju sa aktivnostima Inkubatora.

Zaključak učesnika prezentacije jeste da buduće aktivnosti treba da budu usmerene ka podizanju svesti o značaju organske proizvodnje. Takođe, stavljen je akcenat na značaj povezivanja i partnerstvo svih subjekata u organskoj poljoprivredi kako bi lakše obezbedili kvalitet i konkurentnost organskih proizvoda na domaćem i inostranom tržištu.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_single_image image=“530″ alignment=“center“ border_color=“grey“ img_link_target=“_self“ img_size=“large“][/vc_column][/vc_row]