Letnja manifestacija Bazar zdravlja

Letnja manifestacija Bazar zdravlja

[vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_column_text]JKP „Tržnica“ uz podršku Grada  25. juna na platou ispred SPC „Vojvodina“ organizuje prvu ovogodišnju letnju manifestaciju „Bazar zdravlja“. Ova manifestacija održavaće se u isto vreme i na istom mestu gde je prethodnih deset godina Zelena mreža Vojvodine organizovala manifestaciju Pijaca „Moj salaš“.

Manifestacija će trajati dva meseca, do 28. avgusta, svakog četvrtka i petka od 15h do 20h. Na ovoj manifestaciji građanima će svoje proizvode dobijene iz sertifikovane organske proizvodnje, kao i iz tradicionalnog uzgoja, prodavati neposredni proizvođači. U ponudi je veliki izbor sezonskog povrća – krompir, luk, paradajz, tikvice, keleraba, bob, boranija, pasulj, salate i začinsko bilje, iz ponude voća izdvaja se breskva, trešnja, kruška i ringlov, a na tezgama možete naći i proizvode od žitarica, testenine, brašna i palentu. Pijaca je podeljena na sektore i tip poljoprivredne proizvodnje iz kog dolaze proizvodi je vidno obeležen. Pored poljoprivrednih proizvoda kupcima će biti ponuđeni proizvodi od meda, ručni radovi i prirodna kozmetika.

U Zelenoj mreži Vojvodine ranije su saopštili da nisu poznati razlozi zbog kojih im nije dozvoljeno ove godine da se pijaca „Moj salaš“ i dalje organizuje. Stav Zelene mreže Vojvodine je da Grad Novi Sad nije smeo da dozvoli ovu situaciju i da je jedan deset godina stvaran brend zaslužio svaku pomoć Grada Novog Sada jer ga je upravo brend „Moj salaš“ uveo na mapu gradova sa organskom proizvodnjom.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_gallery type=“nivo“ interval=“0″ images=“696,705,695,707,697,694″ onclick=“link_image“ custom_links_target=“_self“ img_size=“full“][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_column_text]Izvor: Kanal9Tv, NSInfo [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]