Treća Skupština VOK zakazana za 4.april 2017.

Treća Skupština VOK zakazana za 4.april 2017.

Na konkursu za menadžera Vojvođanskog klastera organske poljoprivrede prijavilo se 37 kandidata. Komisija je nakon tri kruga intervjua izabrala Mariju Nikolajev. Po struci dipl. inž. poljoprivrede, sa iskustvom u marketingu, praksi u organskoj proizvodnji i kao samostalni preduzetnik,  Marija će kao vodeći lider mladog tima klastera najveći akcenat dati na unapređenje komercijalnih aktivnosti. Članovima klastera biće ponuđena objedinjena nabavka semena, đubriva i drugih inputa potrebnih za njihovu proizvodnju, kao i pomoć u promociji njihovih proizvoda i unapređenja proizvodnje. Više detalja o ovim i drugim novinama biće predstavljeno na trećoj Skupština VOK u utorak 4. aprila u 11h na Univerzitetu Edukons u Sremskoj Kamenici. Na Skupštini se planira prijem novih članova, prezentovanje dosadašnjih aktivnosti kao i iznošenje dalje strategije razvoja klastera i organske poljoprivrede u Vojvodini.

Marija Nikolajev ističe da Vojvođanski klaster organske poljoprivrede danas ima za cilj da stvori jednostavniji ambijent u organskom sektoru povezujući proizvođače sa prerađivačima i distributerima, pružajući im logistiku u proizvodnom procesu kao i pomoć u marketingu, nezaobilaznom faktoru njihove prepoznatljivosti na tržištu. Značaj udruživanja od velike je pomoći jer pruža mogućnost razmene informacija, nabavke jeftinijeg repromaterijala, zajedničkog nastupanja na tržištu, sajmovima gde se javlja jedinstvena mogućnost njihovog promovisanja. Razvojem svesti kod potrošača o značaju i vrednostima organski proizvedene hrane, praćene povećanjem kupovne moći, dovešće do konverzije konvecionalnih parcela u organske, gde najveće učešće bi trebalo da nađu upravo manja udružena porodična gazdinstva.

Formiranjem stručnog tima koga čine mladi agronomi na čelu sa novim menadžerom, Vojvođanski klaster organske poljoprivrede spreman je za nove ideje i izazove u svetu organske proizvodnje.

 

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *