VOK potpisao sporazum o dugoročnoj saradnji sa Razvojno-inovativnim centrom

VOK potpisao sporazum o dugoročnoj saradnji sa Razvojno-inovativnim centrom

U utorak 21.03.2017. godine menadžer Marija Nikolajev u ime Vojvođanskog klastera organske poljoprivrede potpisala je sporazum o dugoročnoj saradnji sa Razvojno-inovativnim centrom RIC d.o.o. iz Novog Sada koga zastupa direktorka Tanja Stanišin.

U skladu sa ciljevima Klastera, a koji se odnose na unapređenje organske poljoprivredne proizvodnje i prerade, povećanje konkurentnosti i inovativnosti, zaštitu i očuvanje životne sredine, održivi razvoj ruralnih područja, promociju organskih proizvoda, stimulisanje preduzetništva, unapređenje i podršku rodnoj ravnopravnosti, zastupanje interesa i  pružanje stručne pomoći članicama u pribavljanju sredstava za realizaciju razvojnih projekata iz različitih inostranih i domaćih izvora finansiranja, jačanje kapaciteta udruženja kroz kreiranje zajedničkih programa i projekata, zalaganje za poboljšanje položaja seoskih žena kroz edukativne programe, potpisan je ovaj sporazum imajući u vidu i izuzetne reference Razvojno – inovativnog centra kao poslovnog sistema za konsultantske usluge.

Na ovaj način Vojvođanski klaster će dugoročno obezbediti svim svojim članicama efikasniju realizaciju njihovih ideja kroz dostupnost informacija o izvorima i mogućnostima finansiranja kao i samu izradu projektno tehničke dokumentacije.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *