Poseta Algo tehnology

Poseta Algo tehnology

 

17 i 18.01.2018. god. menadžer  Vojvođanskog klastera organske poljoprivrede Marija Nikolajev i predstavnica Fakulteta ekološke poljoprivrede,  Univerziteta Educons prof. Dejana Panković bile su u dvodnevnoj poseti firmi partneru Algo Tehnology u Topoli.

Ova kompanija počela je sa radom pre tri godine i bavi se proizvodnjom biostimulatora dobijenih ekstrakcijom smeđe alge Ascophyllum nodosum. Domaćin, direktor Željko Pantić ,ugostio je tom prilikom veliki broj poljoprivrednika, predstavnika institucija, kompanija i udruženja iz Srbije kao i goste iz regiona poljoprivrednike iz Makedonije. Sa svojim saradnicima predstavio je paletu proizvoda i demonstrirao rezultate primene algi kako u biljnoj proizvodnji tako i u stočarstvu.

Tečni koncentrovani prirodni biostimulatori čija tehnologija proizvodnje je razvijena u Srbiji  pre svega  služe za ishranu biljaka koji aktiviraju enzimske procese, poboljšavajući procese sinteze i olakšavajući biljci da prebrodi abiotske i biotske stresove. Alge sadrže biljne hormone : citokinin, auksin i giberelin, organske kiseline, manitol, polisaharide, aminokiseline i proteine, koji su od ključne važnosti za zdrav rast biljaka u poljoprivredi.  Takođe, sadrže za zemljište važne makro elemente ( N, P, K, Ca, Mg, S ) i mikro elemente (Mn, Cu, Fe, Zn) Veoma se brzo usvajaju kod biljaka i rezultati su vidljivi svega nakon nekoliko dana.

Redovna upotreba pomaže izgradnji i podršci prirodnom imunom sistemu biljke. Korišćenje ovih proizvoda omogućava Vam ekološki i ekonomski isplativu proizvodnju.

Proizvode ove kompanije možete pronaći u delu komercijalna ponuda na našem sajtu. http://vok.org.rs/proizvodjaci/

Za više infomacija pogledajte podsajt partnera http://vok.org.rs/partner/algo-tehnology i prilog o ovim proizvodima.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *