POSLOVNI SUSRETI ORGANSKIH PROIZVOĐAČA I IZLOŽBA ORGANSKIH PROIZVODA 16.05.2019. NA 86. MEĐUNARODNOM POLJOPRIVREDNOM SAJMU U NOVOM SADU

POSLOVNI SUSRETI ORGANSKIH PROIZVOĐAČA I IZLOŽBA ORGANSKIH PROIZVODA 16.05.2019. NA 86. MEĐUNARODNOM POLJOPRIVREDNOM SAJMU U NOVOM SADU

Četvrtu godinu za redom Vojvođanski klaster organske poljoprivrede, u saradnji sa Privrednom komorom Vojvodine  organizuje Poslovne susrete organskih proizvođača u četvrtak 16. maja 2019. godine sa početkom u 10:30h (Master centar Sajma, Hajduk Veljkova 11, ulaz 5, treći sprat, sala 13). U prvom delu biće predstavljene aktivnosti Vojvođanskog klastera organske poljoprivrede u komercijalnom sektoru, odnosno proizvodi i usluge namenjene organskim poljoprivrednim proizvođačima.

Nacionalno udruženje Serbia Organika će u okviru Poslovnih susreta organskih proizvođača  predstaviti novu bazu podataka o organskoj proizvodnji u Srbiji koja je namenski kreirana u okviru sajta Serbia Organike  https://serbiaorganica.info/ uz podršku USAID-ovog Projekta za konkurentnu privredu, kao sveobuhvatan i jedinstven alat sa pristupom širokom spektru podataka koji pruža korisnicima sve relevantne podatke o proizvođačima organskih proizvoda, prerađivačima,  njihovom asortimanu, količinama i standardima. Baza je izrađena sa ciljem da svim akterima u organskom proizvodnom sektoru, ali i ostalima pruža najvažnije informacije o učesnicima organske proizvodnje. Pored toga, baza podataka će omogućiti proizvodnom i prerađivačkom sektoru bolju saradnju,  dobavljačima i proizvođačima organskih proizvoda da poboljšaju efikasnost proizvodnje i ispune zahteve međunarodnog tržišta.

Bazu će ispred Serbia organike predstaviti Ivana Simić, Generalni sekretar, a o značaju baze za sektor organske proizvodnje će govoriti i Jelena Milić, samostalni savetnik za unapređenje organske proizvodnje ispred Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede.

  

Pozivamo Vas da nakon programa posetite izložbu organskih proizvoda na štandu Vojvođanskog klastera u hali 1a.

Agenda

10:00 Registracija 

10:30 Poslovni susreti organskih proizvođača – Reč dobrodošlice

Tanja Vujanov,menadžer Vojvođanski klaster organske poljoprivrede
Boško Vučurević, predsednik Privredene komore Vojvodine

Aktuelnosti u sektoru organske poljoprivrede i diskusija
–         Arum Deč d.o.o.
–         EcKER d.o.o. distributer Scarybird za Srbiju
–         Fertile-point d.o.o.
–         TMB Diamond d.o.o.

11:30 Predstavljanje baze organske proizvodnje Ivana Simić, “Serbia Organika”
Jelena Milić, samostalni savetnik za unapređenje organske proizvodnje ispred Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede.

12:30 Posluženje i poseta izložbi organskih proizvoda na 86. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu u Hali 1a

Mesto: Novi Sad, Velika sala Privredne komore Vojvodine, Master centar Sajma,  Hajduk Vejkova 11, ulaz 5, treći sprat, sala 13 (100 mesta)

Dobrodošli!

Tim Vojvođanskog klastera organske poljoprivrede

Vojvođanski klaster organske poljoprivrede

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *