Organski proizvodi firme Planta Sana DOO iz Šapca

Organski proizvodi firme Planta Sana DOO iz Šapca

Firma Planta Sana doo iz Šapca bavi se uvozom i distribucijom najkvalitetnijih savremenih tipova organskih i mikrobioloških đubriva, biostimulatora, biopesticida, čvrstih organskih đubriva, supstrata, kao i mineralnih vodotopivih đubriva. U svom asortimanu imaju i 3 sertifikovana organska đubriva: AGRO VERM K – tečno organsko đubrivo na bazi glistenjaka, a zatim i PLANTA FERT – peletirani živinski stajnjak, kao i GLISTENJAK JABLAN.

I AgroVerm K je tečno kompleksno biođubrivo na bazi glistenjaka. Sadrži sve vodorastvorljive organske kiseline, makro i mikroelemente i fitohormone. Primena AgroVerm K na biljke daje izuzetne rezultate jako brzo i u velikom procentu.

AGROVERM K se nalazi na listi registrovanih sredstava za ishranu bilja i oplemenjivača zemljišta koji se mogu koristiti u ORGANSKOJ PROIZVODNJI

AGROVERM K JE SERTIFIKOVAN I OD STRANE ECOCERT-a. Ovaj proizvod je sertifikovan u skladu sa evropskim propisima EU 2018/848, kao i američkom NOP uredbom (Nacionalni organski program).

Koristi se za tretiranje semena, fertigaciju i folijarnu primenu, povećava klijavost semena i energiju klijanja, a podstiče i rast biljaka.Biljku čini otpornijom prema stresnim uslovima usled uticaja nepovoljnih klimatskih faktora, bolesti i štetočina i ubrzava oporavak biljaka od fitotoksičnog stresa. Utiče na poboljšanje krupnoće i kvaliteta ploda, povećava prinos do 32%.

AgroVerm K ubrzava period sazrevanja za 3-12 dana dok se period formiranja plodova produžava za 2-3 nedelje. Pored svih već navedenih prednosti AgroVerm K smanjuje upotrebu fungicida do 20%, a upotrebu mineralnih đubriva do 30%. Kompatibilan je sa svim pesticidima i vodotopivim đubrivima (osim sa onim jako kisele reakcije).

II PLANTA FERT PELETIRANI STAJNJAK

Organsko đubrivo i oplemenjivač, 100% živinski stajnjak, pasterizovan, prečišćen, bez semena korova, organski proizvod

Ovaj stajnjak se nalazi na listi registrovanih sredstava za ishranu bilja i oplemenjivača zemljišta koji se mogu koristiti u organskoj proizvodnji. Može se koristiti na svim tipovima zemljišta za gajenje različitih biljnih vrsta kako na otvorenom prostoru tako i u zaštićenom prostoru (plastenici, staklenici itd.).

Značaj primene peletiranog stajnjaka:

– Dug period iskorišćavanja tokom sezone zahvaljujući postepenoj razgradnji i oslobađanju hranljivih materija. Pored toga, korisne bakterije poboljšavaju usvajanje, odnosno dostupnost NPK.

– Popravljanje mehaničke strukture zemljišta i supstrata

– Unošenjem korisnih mikroorganizama popravlja se mikroniološka struktura zemljišta

– Prisustvo organske materije aktivira rad korisnih mikroorganizama koji su već prisutni u zemljištu

– Popravljanje vodno-vazdušnog režima zemljišta

– Popravljanje hemijskih osobina zemljišta

– Hranljive materije se ne ispiraju tokom prekomernog navodnjavanja ili obilnih padavina.

    

III JABLAN GLISTENJAK

Glistenjak (kompostirana biljna masa uz pomoć kalifornijskih glista) je najkvalitetniji i potpuno prirodan oplemenjivač zemljišta. Sadrži visok udeo organske materije i mikroorganizama, makro i mikroelemenata i huminskih kiselina. Tamno crne je boje, mrvičaste strukture i bez ikakvog neprijatnog mirisa.

  • Poboljšava fizičku i hemijsku strukturu zemljišta.
  • Obezbeđuje unos korisnih zemljišnih mikroorganizama.
  • Daje pozitivne efekte na rast, zdravlje i kvalitet biljaka.
  • Pomaže razlaganje mineralnih materija u zemljištu.

Novija istraživanja su pokazala da primena glistenjaka efikasno sprečava pojavu bolesti biljaka. Bakterije iz glistenjaka vezane za koren su u stanju da luče antibiotike koji podižu otpornost same biljke. Gljive i bakterije u glistenjaku su ključne za razgradnju organske materije, posebno celuloze i polimera.

 

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *