U okviru Centra osnovana Ženska preduzetnička mreža organskih proizvođača

U okviru Centra osnovana Ženska preduzetnička mreža organskih proizvođača

[vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_column_text]Centar za organsku proizvodnju Selenča osnovao je Žensku preduzetničku mrežu organskih proizvođača (ŽeMoP) kao rezultat svojih aktivnosti.

Centar je uz podršku Vlade AP Vojvodine i Ambasade Kraljevine Norveške u proteklom periodu osmislio i realizovao veliki broj aktivnosti za žene koje žele da se bave organskom proizvodnjom i na taj način ostvare sopstvene prihode, kao i za žene koje su već otpočele sopstveni preduzetnički poduhvat u ovom sektoru.

Cilj ŽeMoP je da putem edukacija, mentorske podrške, podrške kroz Farm inkubator, organizacije plasmana i međusobnog povezivanja članica omogući razvoj preduzetničkih poduhvata u ruralnim sredinama.

Mreža je formirana kako bi stvorili veću vidljivost, te motivisali i druge zainteresovane žene da nam se pridruže, kao i da dobiju značajnu nefinansijsku i finansijsku podršku u razvoju svojih preduzetničkih poduhvata.

Fokus ŽeMoP je ekonomsko osnaživanje žena kroz razvoj preduzetništva u ruralnim predelima putem umrežavanje, razmene informacija, znanja i veština, mentorske podrške od strane uspešnih žena i stvaranjem strateških partnerstava.

Specifični ciljevi:

– odrška za žene preduzetnice u prelasku iz faze pre stvaranja do prvih preduzetničkih koraka kroz razvoj i sazrevanje projekata, pokretanje poslovanja i podršku rastu;

– da bude mreža podrške za članice u njihovim preduzetničkim avanturama i da pomažu jedne drugima sa znanjem i kontaktima;

– da omogući članicama pristup poslovnim usluga, kao što su pravni aspekti, treneri, stručnjaci iz svih oblasti poslovanja, koji mogu da im daju neophodne specijalizovane savete u različitim fazama njihovog rasta;

– da dele sazanja i iskustva drugih uspešnih preduzetnica kroz sastanke, radionice i događaja kako bi kao mentori pomogli drugim preduzetnicama i potencijalnim preduzetnicama na njihovom putu.

Mreža ima na raspolaganju sve resurse Centra za organsku proizvodnju Selenča:

1) ljudske resurse (eksperte, konsultante, istraživače), 2) učionice, 3) sale za sastanke, 4) konferencijsku salu, 5) klupski deo za okupljanje i druženje članica, 6) resurse Farm inkubatora, 7) resurse Demo polja, 8) istraživačko – razvojnog centar.

Svojim aktivnostima mreža će uticati na: ekonomsko osnaživanje žena u ruralnim područjima, razvoj ženskog preduzetništva, ravnomerni regionalni razvoj, razvoj ruralnih sredina, razvoj poljoprivrede i organske proizvodnje, integirsanje marginalnih grupa u ekonomske tokove.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_gallery type=“nivo“ interval=“0″ images=“1114,1115,1116,1117,1118,1119,1120,1121″ onclick=“link_image“ custom_links_target=“_self“ img_size=“full“][vc_column_text]Izvor: OrganicCentar[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *