Posetili smo Svetlanu Stojanović iz Kikinde

Posetili smo Svetlanu Stojanović iz Kikinde

[vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_column_text]Stepen osvešćenosti organskih proizvođača na teritoriji Vojvodine, njihova odlučnost i spremnost da se bave poljoprivredom, prihvataju rizike i isprobavaju nova ili stara zanemarena prirodna rešenja za suzbijanje korova, bolesti i štetočina, pozitivno je iznenađenje i zaslužuje iskreno divljenje. Proizvođači organske hrane su iz najrazličitijih struka i sfera interesovanja, ali ono što im je zajedničko je razumevanje značaja i konstantan doprinos očuvanju životne sredine, biodiverziteta i zdravlja, kao i unapređenje kvaliteta proizvoda koji se ne tretiraju pesticidima i kvaliteta života uopšte.

Svetlana Stojanović iz Kikinde, proizvođač organske hrane i majka troje dece podigla je doživljaj ovog poziva na viši nivo. Kao ambiciozna, svestrana i sposobna žena, Svetlana je u potpunosti shvatila koncept organske proizvodnje koji primenjuje i stalno razvija, doživljavajući ga kao misionarski poziv, dar koji joj je dat da ranije shvati i oproba se u tome i prenese znanja i iskustva na druge. Sa zadovoljstvom organizuje edukativne i zabavne radionice, prepoznajući značaj u tome da najmlađi steknu osnovna i praktična  znanja o ekologiji i poljoprivredi. Kreativna i svestrana, ne samo da teži ka tome da u skladu sa principima organske proizvodnje zaokruži ciklus, baveći se i biljnom i životinjskom proizvodnjom, nego želi da napravi i kamp u kome bi pre svega deca, ali i odrasli mogli da borave, uživo vide životinje i biljke i nauče neke nove i interesantne stvari.

Organska proizvodnja na njivi i u plastenicima, na površini od 7 ha, omogućuje njenoj porodici duži period plasmana povrća i prerađevina. Voli raznovrsnost, ali poznata je po kvalitetnoj proizvodnji paradajza, paprike, krastavaca, ali i kupusnjača, pre svega kelerabe i kineskog kupusa, kao i pasulja. Svetlana se organskom poljoprivrednom proizvodnjom bavi od 2004. godine, sertifikat o organskom poreklu proizvoda je dobila 2008. godine, a usluge kontrole i sertifikacije organskih procesa i proizvoda izvršava ovlašćena kontrolna organizacija Ekovivendi.

Smatrajući da je bavljenje organskom proizvodnjom za ljude sa visoko moralnim sklopom i sama pokazujući i dokazujući visok stepen lične i društvene odgovornosti, ona lako zadobija poverenje potrošača, koji se sa zadovoljstvom konsultuju, kontaktiraju je i vremenom postaju verni kupci, kao što je ona njihov verni proizvođač.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“1/1″][vc_gallery type=“nivo“ interval=“0″ images=“3026,3032,3031,3030,3023,3024,3025,3027,3028,3029″ onclick=“link_image“ custom_links_target=“_self“ img_size=“full“][/vc_column][/vc_row]

1 Comment

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *