Održana predavanja u Centru za organsku proizvodnju u Selenči

Održana predavanja u Centru za organsku proizvodnju u Selenči

U prostorijama Centra za organsku proizvodnju u Selenči, dana 11.03.2016. godine u periodu od 18 do 20 časova realizovana su predavanja za članove Centra, nastavnike srednjih poljoprivrednih škola, organske proizvođače i one koji žela da to postanu, na teme: Organska proizvodnja povrća – iskustva iz prakse i organska proizvodnja voća.

Na temu Organska proizvodnja povrća – iskustva iz prakse govorio je mladi, perspektivni organski proizvođač, dipl.ing. Mirko Vlček, koji se organskom poljoprivredom bavi nekoliko godina i prisutnima je preneo svoja dosadašnja iskustva kada je u pitanju organska proizvodnja povrća u zaštićenom prostoru i na otvorenim parcelama.

Dipl. ing. – master Marko Dorić, asistent na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu na predmetu voćarstvo, održao je predavanje na temu Organska proizvodnja voća. On je u okviru svog izlaganja prisutnima objasnio kako podići organski zasad, koji faktori utiču na smanjenje roda, koji je najpovoljniji sistem gajenja, koji je najbolji sortiment voća za organsku poljoprivredu kao i kako biološkim putem zaštititi biljke od bolesti, štetočina i korova.

Preuzmite prezentacije sa predavanja:      pdf-download          pdf-download

 

Sledeće predavanje realizovaće se 18. marta 2016. godine, na temu: sredstva iz IPARD programa, koje će održati urednica portala Agrosmart (www.agrosmart.net), gospođa Slađana Gluščević.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *